Over ons


Wij zijn Sofie, Sarah en Sam die elk op zich al heel wat ervaring opgedaan hebben om op een professionele manier, kwalitatief klaar te staan voor uw zorgen.Sofie Plaetevoet heeft haar opleiding gestart in de orthopedagogie. Daar heb ik de attitudes en vaardigheden ontwikkeld om zowel kinderen, jongeren en volwassen personen met een motorische, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking te ondersteunen en te begeleiden. Dit vergt een ferme dosis enthousiasme, rationaliteit en creativiteit.

Mijn verpleegkundige competenties heb ik ontwikkeld door een driejarige opleiding te volgen in Roeselare.

Na mijn opleiding ben ik direct van start gegaan als thuisverpleegkundige.

Na 15 jaar te werken in de mobiele equipe voelde ik dat de zorgwereld altijd maar vooruit gaat, daarom heb ik de  professionele Bachelor opleiding gevolgd te Brugge in de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest).

Ik ben reeds 20 jaar actief in de thuisverpleging, waardoor ik volledig up to date ben in het reilen en zeilen in de thuiszorg.


Ik ben Sarah Maes en ben mijn opleiding gestart als opvoedster, werkzaam in een buitenschoolse kinderopvang. Daar nam ik naast mijn algemene taken ook de verantwoordelijkheid op voor de zorgkindjes. Het is mede daardoor dat mijn interesse groeide naar de verpleegkundige zijde. 

Na 3,5j gaf ik met pijn in het hart mijn werk op en begon opnieuw te studeren.De gedrevenheid en de overtuiging om mensen te helpen en te ondersteunen deden mij vlot slagen als Gegradueerd Verpleegkundige te Oostende.Toen ik afstudeerde was de keuze als thuisverpleegkundige snel gemaakt, het sociaal contact met de mensen, het thuiskomen in hun omgeving is wat ik nodig heb. De dankbaarheid van de mensen is onbeschrijfelijk wat dit met je doet. Als thuisverpleegkundige maken we een verschil door elke generatie zo lang mogelijk thuis in hun eigen omgeving te verzorgen.


Mijn naam is Sam Devloo. Ik ben afgestudeerd als Gegradueerd Verpleegkundige te Kortrijk.

Naast de thuisverpleging werk ik ook al drie jaar in het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke op de dienst Cardio-Pulmonaire revalidatie.

Ik heb enorm veel interesse in wondzorg vandaar dat ik dit jaar nog start met de opleiding tot referentieverpleegkundige. Zo kan ik op een proffesionele manier de wondzorg aanpakken, advies geven en samenwerken op verschillende niveau's. Waarbij de patiënt centraal staat en er overleg is met familie, huisarts, specialisten, wondzorgkliniek en andere zorgverleners om zo vlug mogelijk een gunstig resultaat te bereiken.
Samen volgen wij op verschillende vlakken op zeer regelmatige basis bijscholingen om kwalitatieve zorg te kunnen blijven bieden.

De Verpleegster

info@deverpleegster.com